Prepaid tarieven

De prepaid tarieven zijn over het algemeen heel scherp, ook voor het prepaid internet. Je hebt wat dat betreft de mogelijkheid om op een voordelige manier gebruik te maken van je mobiele telefoon. Houd er echter rekening mee dat de kosten per eenheid in de meeste gevallen wat hoger liggen dan bij bijvoorbeeld een abonnement. Dat komt omdat de providers je graag een korting aanbieden, wanneer je iedere maand bijvoorbeeld 500 of 1.000 MB afneemt. Ze weten op die manier vooraf dat ze een mooi bedrag aan je zullen verdienen, iets wat bij prepaid internet niet het geval is. Dit geldt natuurlijk voor alle facetten van prepaid, en dus ook voor bellen en voor sms’jes versturen.

Hoger per eenheid

In de meeste gevallen zal je bij prepaid internet net iets meer per eenheid betalen, per KB of per MB. De kans is bijvoorbeeld groot dat je binnen een abonnement 1.000 MB kunt afnemen voor €15 per maand, terwijl je bij prepaid internet bijvoorbeeld €0,03 per MB betaalt. Je bent per MB dan twee keer duurder uit, maar indien je maandelijks gemiddeld maar 200 MB verbruikt levert je het uiteindelijk een aanzienlijk voordeel op. Wat dat betreft is het bij prepaid internet verstandig om na te gaan hoeveel je ongeveer zal verbruiken.

Prepaid voordelige keuze

Het prepaid internet vormt vooral een interessante keuze wanneer je maar weinig gebruik maakt van het mobiele internet. Het is dan als het ware niet rendabel om een abonnement af te sluiten, omdat je er te weinig mee aan de slag zal gaan. Je gooit op die manier iedere maand honderden MB’s weg, waar je uiteindelijk toch voor betaalt hebt. Je kunt wat dat betreft beter iets meer betalen voor iets dat je gebruikt, dan per MB iets minder betalen voor iets waar je uiteindelijk niets mee doet. Dit zorgt ervoor dat prepaid internet voor een aantal consumenten een heel interessante keuze vormt. Vandaar dat de website www.prepaid-internet.nl is opgericht, om deze doelgroep van dienst te kunnen zijn en inzicht te geven in internet op prepaid basis.

Previous post:

Next post: