Simlockvrije telefoon

Heb je de beschikking over een simlockvrije telefoon? Dan kun je daarmee gebruik maken van prepaid internet. Het ontbreken van de simlock is van belang, aangezien je alleen dan een vrije keuze hebt uit de verschillende providers die er beschikbaar zijn. Houd er overigens rekening mee dat de naam wat misleidend is. Een simlock staat op je telefoon, niet op de simkaart. De simlock houdt in dat er een ‘lock’ zit op het type simkaart dat je kunt gebruiken, namelijk alleen de variant van een bepaalde provider. Je kunt het prepaid internet van andere providers alleen gebruiken als er geen sprake is van een simlock.

Simlock verwijderen

Indien je prepaid internet wilt gebruiken en je er achter komt dat er sprake is van een simlock kun je deze laten verwijderen. Je kunt dit laten doen door de provider die de simlock heeft aangebracht. Na een jaar tijd zijn providers verplicht om dit gratis voor je te doen, waardoor hier geen kosten aan verbonden zijn. Wil je binnen die tijd een simlock laten verwijderen om gebruik te maken van het prepaid internet? Houd er dan rekening mee dat er kosten aan verbonden zijn en de kosten van je internet dus eigenlijk hoger zullen uitvallen. Dit zal sim only prepaid dus minder gunstig maken qua prijs.

Losse telefoon kopen

Indien je op zoek bent naar een simlockvrije telefoon voor het prepaid internet kun je natuurlijk ook besluiten om een nieuw exemplaar aan te schaffen. Zorg er in dat geval voor dat je een losse telefoon koopt, dus geen exemplaar in combinatie met een bepaald abonnement. Je betaalt dan de volledige prijs van de telefoon, zonder een simlock waarmee een bepaalde provider je probeert te binden. Op deze telefoon kun je dan prepaid internet gebruiken van de provider die je voor ogen hebt, zodat je toegang hebt tot het mobiele internet.

Previous post:

Next post: